Projekt Asistent

{Virtualni asistent za občine in društva}

Projekt Asistent

Virtualni asistent za občine in društva

Kaj je Asistent?

Asistent je vmesnik, ki uporabniku pomaga do informacij. Razume vprašanja v naravnem jeziku in skuša uporabniku prikazati najboljši odgovor. S pomočjo zemljevida ali seznama lahko poiščete svojega asistenta. Na voljo so tudi različice za mobilne platforme. Asistenti za občine so nastali na osnovi projekta. Projekt se nadaljuje z razvojem Meta asistenta.

Seznam Asistentov

Asistenti v postopku prilagoditve

Navodila za uporabnike

1. Na spletni strani kliknite na Asistenta (grafični prikaz in lokacija je na vsaki strani drugačna) 2. Vpišite besedilo v naravnem jeziku (sledi tekstovni in/ali brani odgovor v naravnem jeziku, v ozadju se prikaže spletna stran z odgovorom)
litija zupan
3. Storitev izberete iz nabora (v ozadju se prikaže storitev; ponekod storitev samo določi kontekst prihodnjih vprašanj)

4. Dodatne funkcionalnosti Asistenta

aplikacija zdusko

Naložite si mobilno aplikacijo za ustrezno platformo

Izdelali smo mobilne aplikacije, ki omogočajo enostavno uporabo storitve Asistent na štirih najpogostejših mobilnih platformah.

googleqrandroid iosqrapp-store bbqrblackberry wphonewinphone

Asistenta najdete tudi v ustreznih tržnicah. V iskalnik zgolj vpišite “Asistent za občine in društva”.

Navodila za občine

Pošljite povpraševanje preko spletnega obrazca ali kliknite na “Registracija” na vrhu te strani. Za vas bomo pripravili novo različico Asistenta.

Splošne informacije

Na javnem razpisu za sofinanciranje projektov razvoja e-storitev in mobilnih aplikacij za javne in zasebne neprofitne organizacije 2012-13 je bil sprejet projekt Asistent, v katerem sodelujejo Združenje občin Slovenije, Institut “Jožef Stefan”, občina Pivka, občina Slovenj Gradec, občina Litija, občina Dobrova-Polhov Gradec in Zveza društev upokojencev Slovenije. Cilj projekta je vzpostavitev spletne storitve za brezplačno izdelavo in urejanje prilagojenega virtualnega asistenta, ki bo sposoben odgovarjanja na vprašanja uporabnikov v naravnem jeziku. Društva in občine si bodo lahko storitev brezplačno namestile na svoje spletne strani ali ponudile v obliki aplikacije za pametne mobilne telefone (android, iOS, Windows Phone, BlackBerry).

Prispevek na RTV 22.10.2013: videoProjekt je bil sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.